3Di valettu purjelautapurje

02.06.2023

3Di valmistustekniikka tarjoaa kuljettajille enemmän itsevarmuutta ylittää itsensä ja mennä korkeammalle. Äärimmäisissä olosuhteissa tai entistä kevyemmissä olosuhteissa.

North Sails'n purjeiden valmistukseen käyttämä 3Di tekniikka tuo purjeisiin paremman muodon säilyvyyden ja pidemmän käyttöiän verrattuna muihin tänä päivänä käytettyihin purjeenvalmistustekniikoihin. Itse kehitetyt ohjelmistot, itse tehtävä suunnittelu ja itse kehitetyt valmistusmenetelmät tekevät 3Di purjeista ennennäkemättömän kestävät ja suorituskykyiset. Siihen on syynsä, miksi Volvo Ocean Race -tiiimit luottavat 3Di tekniikalla valmistettuihin pääpurjeisiin yli 45 000 mailin matkalla ympäri maapallon. Yksin maailman ympäripurjehduksessa kilpailevat purjehtijat kiertävät 3Di purjeilla useamman kierroksen maapallon ympäri. 3Di purjeilla on alhaisimman elinkaaren kustannukset kuin millään muulla purjeella maailmassa. 3Di purjeet ovat merkittävästi vahvempia ja kevyempiä kuin kilpailevat purjeet. North Windsurfing on ainoa purjevalmistaja joka käyttää ultrakevyitä filamenttiteippejä purjeen valmistuksessa.

Purjeen pinta on kaiken perusta. Tässä 3Di tekniikka tulee esiin. 3Di tuotantotekniikka koostuu viidestä tärkeästä osasta jotka yhdessä mahdollistavat 3D muotoillun purjeen yhdestä kappaleesta saumattomasti ja ilman tikkauksia. Kuitutiheyttä muuttamalla saadaan purjeeseen varmistettua tarpeelliset vahvistukset iskuille altistuville tai voimaa välittäville alueille. Purjeen koko pinta saadaan suunniteltua ja muotoiltua kolmiulotteisesti, jolloin North Windsurfing purjeet ovat ainoita purjeita, jotka ovat 100 % muotoiltuja.

3Di MOLDED COMPOSITE 3Di™ lämpömuovattu purje

3D suunnittelu ja valmistus mahdollistavat purjeen profiilin muotoilun tai vaikka twistin lisäämisen purjeeseen lattataskuista välittämättä. 3Di avulla kuituja voidaan sijoitta purjeen osiin, jossa vahvistusta tarvitaan, jolloin purjeesta saadaan 30-40% kevyempi kuin purjeet, joihin olet tottunut. On hämmästyttävää nähdä kuinka yksi 3Di valmistettu pinta muuttuu saumattomasti paksummista osista, jotka välittävät voimaa, purjeen muihin osiin, jotka ovat ohuempia, pehmeämpiä ja kevyempiä

Dyneema Aramid

3Di purjeet ovat valmistettu tehtävään parhaiten sopivista materiaaleista. Koko purjeen pinnan peittämiseen on valittu Dyneema Aramid -kuitunauhat joita kerrostamalla purjeeseen saadaan liitettyä eri toimintoja ja osia rikkomatta purjetta paneeleihin.

Integroidut vahvikkeet

Purjeen isotrooppisen kerroksen eripuolille on kerrostettu Dyneema Aramid- kuitunauhoja. Suurille kuormitusalueille on kerrostettu enemmän kuituja päällekkäin ja eri asentoihin. Nämä vahvikkeet vahvistavat purjeen isotrooppista pohjakerrosta ja tekee purjeesta kevyemmän ja kestävämmän ikinä rakennetun purjeen.

Kuormankohtainen kuituasettelu

3Di auttaa ohjaamaan purjeen voimia koko purjeen alueelle ja luo purjeesta vakaamman. Purjeen jännityksiä voidaan hallita paremmin kuormakohtaisella kuituasettelulla joka täydentää purjeen isotrooppisen kuituasettelun saumattomasti tuoden purjeeseen optimaalisen suorituskyvyn.

Integroidut lattataskut

Edellä mainittujen kerrosten välissä käytetään erikoismateriaalia, koneasetettua, joka luo lattataskut. Materiaali sitoutuu täysin Dyneema Aramid-kuituihin mutta ei tartu itseensä. Tämä jättää purjeeseen täysin integroidun tilan latalle.