NORTH X-OVER

WAVE / FREERIDE

X-Over purjeet ovat suunniteltu suoriutumaan kaikissa vesi- ja tuuliolosuhteissa. Pienimmät purjekoot, aina 6.2 m2 saakka on suunniteltu hieman vetävämmäksi aaltopurjeiksi, power-wave. Nämä purjeet ovat erittäin kompakteja ulkomitoiltaan ja ketteriä, joten voit ilmaista itseäsi aalloilla kaikissa olosuhteissa. Puirjeiden tehokkuus ja vakaus tekevät näistä purjeista ihanteellisen hyppimiseen. X-Over purjeet 6.7 ja 7.4 m2 ovat free move -purjeita jotka vakaina ja vetävinä mahdollistavat huippunopeuden hakemisen´. Nämä purjeet ovat kevyitä käsitellä ja omaavat massiivisen tuulialueen sekä vievät sinua kevyesti myös vastatuuleen. Ei saumoja, ei ompeleita. Vallankumouksellinen valmistustekniikka jota käyttää vain North Sails. Mene pidemmälle!

X-Over malliston purjeista 6.2 m2 ja pienemmät ovat suunniteltu aaltopurjeiksi. Wave-purjeeseen verrattuna X-Over mallilla on hieman pidempi mastonpituus, joka parantaa suorituskykyä erityisesti side-on ja onshore -olosuhteissa. Näissä X-Over purjeissa on power-wave purjeille tyypillinen, hieman syvempi profiili. Purjeet 4.7m2 ja pienemmät ovat varustettu neljällä latalla kun taas 5.0 ja suuremmat on varustettu viidellä latalla. Maksimaalinen tuulialue, vakaus ja responsiivisuus mahdollisimman kevyellä liikkeellä.

X-Over malliston 6.7m2 ja 7.4 purjeissa on hieman enemmän profiilia jolloin purjeeseen saadaan erityisen vakaa tunne ja purje saattaa kuskin nopeasti kohti huippunopeutta. 3Di tekniikka tuo purjeelle todella laajan käyttöalueen ja vakauden ainoastaan viidellä latalla. Kun purje pystytään valmistamaan jäykemmäksi vähemmillä latoilla, säästetään myös paljon painoa joka taas tuo helppoutta ja keveyttä käsiteltävyyteen.

Purjeen muoto määritetään 3D ohjelmoinnilla joka tuo rajattomat mahdollisuudet määritellä purjeen twistiä tai muotoa ilma, että latat rajaavat muotoilua. 3Di valmistusmenetelmä antaa mahdollisuuden liittää saumattomasti jäykempiä osa ohuempiin ja pehmeämpiin purjeen osiin. 3Di tarjoaa rajattomat mahdollisuudet purjeen valmistustarkkuudelle.

Parhaat purjeet valmistetaan huolellisella suunnittelulla yhdistämällä parhaita materiaaleja. Siksi 3Di purjeet valmistetaan Dyneema Aramid -kuiduista. Dyneema on 15 kertaa terästä kestävämpää joka kestää voimaa ja venyy minimaalisesti. Dyneemalla on erittäin hyvä kesto hankausta, kosteutta ja UV-valoa vastaan. Aramid pitää Dyneema -kuidut yhdessä. Lopputuloksen on komposiitti purje joka voidaan 3D muotoilla yhdeksi kappaleeksi ilman tarpeettomia monofilm kalvoja. Näin purjeesta saadaan erittäin kestävä ja responsiivinen, joka välittää tuulen välittömästi eteenpäin vieväksi voimaksi.

Purjeen valmistuksessa 3Di tekniikalla Dyneema Aramid -kuidut saadaan aseteltua halutulla tavalla ristiin, jonka jälkeen materiaali lämpömuovataan yhdeksi kappaleeksi. Kuitujen sijainteja voidaan vapaasti muokata ja kääntää, jolloin vahvistuksia saadaan oikeisiin paikkoihin ja oikea määrä. Oikeat materiaalimäärät ja sijainnit saavat purjeen välittämään liikkeen halutulla tavalla purjeen eri osissa. Kaikki tämä tehdään ilman ompeleita tai paneeleita joka mahdollistaa 30% aiempaa kevyemmän ja kestävän purjeen. Kevyt ja erittäin vahva.

Lattataskujen valmistuksessa käytetään erityistä materiaalia, joka tarrautuu lujasti Dyneema Aramid -kuituihin, mutta ei itseensä. Tämä mahdollistaa koneella valmistetun, 100% saumattoman kuitupinnan johon lattatasku on integroitu. Lattojen kiristäminen tapahtuu ilman työkaluja vain latan "Rock-it"- kiristintä säätämällä. Monimutkaista materiaalitekniikkaa älykkäällä lopputuloksella.

Ominaispiirteet

  • 3Di valutekniikka
  • Integroidut vahvikkeet
  • Integroidut lattaskut
  • Rock-it lattojen kiristys
  • EZ liikit ala- ja takaosassa
  • Koot 6.2 m2 ja pienemmät suunniteltu aaltopurjeiksi
  • Koot 6.7 m2 sekä 7.4 m2 suunniteltu nopeasti plaanaaviksi freeride -purjeiksi

Materiaalit

  • 3Di Dyneema Aramid teippi
  • Kirkas monofilmi-ikkuna
  • 3Di mastotasku

Valitse variaatio:

Alkaen 1 049,00 €