Persoonat brändien takana – Keith Teboul

23.02.2021

Tämän miehen sanotaan olevan yksi tämän päivän purjelautamuotoilun legendoista. Itse asiassa Keith on se mies, jonka puoleen käännytään, kun etsitään uusia lautamuotoja ja konsepteja, joilla saavutetaan yhä parempia tuloksia aaltosurffaamisen huikeassa maailmassa.

Keith itse on tunnettu laine- ja purjelautailija. Lautojen muotoilun hän aloitti vuonna 1997, ja tänä päivänä hän on mies useiden ammattilaissurffareiden custom-lautojen takana. Keith viettää lähes yhtä paljon vesillä kuin kuivalla maalla, ja omaa valtavasti kokemusta niin laikkaroinnista kuin purjelautailusta monissa eri olosuhteissa. Tämän ansiosta miehen työssä yhdistyy kaksi eri tyylisuuntaa, lainelautailun taituruus ja purjelautailun nopeus, jotka nousevat esiin yhä uusissa lautamalleissa. Keithin mukaan parasta hänen työssään onkin uuden laudan tekeminen ja sillä surffaaminen, jolloin itsekin oppii taas jotain uutta.

Madagaskarilla vuonna 1970 syntynyt Keith oppi surffaamaan 12-vuotiaana. Muutettuaan Mauille vuonna 1987 Keithin polku yhdistyi Sean Ordonezin, Francisco Goyan ja Jason Priorin kanssa, ja siitä syntyi Quatro, vuonna 1996. Keith suunnittelee lautoja sekä Quatrolle että Goyalle. Hän elää ja työskentelee Mauilla, jonka sanotaan olevan ainoa oikea paikka purjelautailuvälineiden todelliselle kehitystyölle. Siellä on yhdet maailman parhaista surffiolosuhteista - ja kun ne ovat kohdillaan, on Keithkin aina paikalla.

Keith on poikkeuksellinen sheippaaja, sillä hän työskentelee sekä sarjatuotannon että custom-välineiden parissa. Goyan riveihin Keith asettui vuonna 2008, työstämään täysin uudenlaista, kovan luokan wavepurjetta. Keith ja Jason Diffin viettivätkin lukemattomia tunteja tuotekehityksen parissa, mikä johti vuonna 2009 Guru-purjeen ensiesittelyyn. Keith on edelleen tiivis osa Goya-perhettä, ja hänen radikaali draivinsa näkyy läpi Goyan tuoteperheen laudoista ja evistä purjeisiin saakka.

Teksti: Sanna Päivärinta
Kuvat: Quatromaui

Katso Windsurfing.tv:n haastattelu Keithistä alta!