Maneran vihreä kosketus

16.02.2022

Urheilusuorituksemme eivät sinänsä ole "saastuttavia", mutta käyttämillämme välineillä ja niiden tuotantotavalla on ympäristövaikutuksia. Panostamme siihen, että jokainen mallistomme on edeltäjäänsä kestävämpi ympäristömielessä - toimivuudesta tinkimättä.

- Manera

MANERA on päättänyt olla markkinoimatta tuotteitaan "ympäristöystävällisinä", koska yrityksen vahvuus on tuotteiden suorituskyvyssä. Maneralaisten mielestä jokaisen yrityksen tulee pyrkiä tarjoamaan ympäristölle vähemmän haitallisia tuotteita; tästä täytyy tulla normi. Yrityksen ympäristötyöstä on kerrottu läpinäkyvästi tällä sivulla. 

Tavoitteemme on aina ollut tuottaa kestäviä, ajattomia ja suorituskyvyltään erinomaisia tuotteita. Näin voimme olla ylpeitä työstämme, ja lisäksi tämä on mielestämme meille paras tapa suojella ympäristöä.

- Manera

Maneran tuotteet kestävät aikaa: ne eivät mene pois muodista puolen vuoden välein. Tuotteissa on hyvin vähän valmistusvirheitä (esimerkiksi trapetseista alle 0.3 % tulee takuukorjattaviksi). Manera ei harjoita ylituotantoa ja halpamyyntiä, vaan myy tuotteitaan ainoastaan erikoisliikkeille. Liiketoiminta on siis kestävällä pohjalla.

NEOPREENI

Taiwanilainen perheyritys SHEICO tuottaa kaikki Maneran märkäpuvut. SHEICO:lla on pitkään ymmärretty ympäristön merkitys, mikä näkyy tuotannon ja pakkausten materiaalivalinnoissa: 

Kompostoitavat/ biohajoavat pakkaukset

Märkäpuvut suojataan kosteudelta ja auringonvalolta, jotta ne säilyttävät kaikki ominaisuutensa myös kauppaan saapumisen jälkeen. Tähän tarkoitukseen käytetään:

Kompostoitavat/ biohajoavat pakkaukset

Märkäpuvut suojataan kosteudelta ja auringonvalolta, jotta ne säilyttävät kaikki ominaisuutensa myös kauppaan saapumisen jälkeen. Tähän tarkoitukseen käytetään:

  • kierrätettäviä "pitsalaatikoita", jotka on valmistettu 70 % kierrätyskartongista
  • kompostoitavia/ kierrätettäviä biomuovipusseja (PLA)
  • kompostoitavia/ kierrätettäviä biomuovista (PLA) valmistettuja rypistymissuojia (anti-crease tubes).


Lisätietoa:
minima.com

Kalkkikivi

Märkäpukuja ei valmisteta petrokemian tuotteista, vaan niiden raaka-aineena on kalkkikivi.

Kierrätetty hiilimusta

Hiilimusta eli kimrööki on tärkeä neopreenin valmistuksessa tarvittava aine. SHEICO:lla hiilimusta pyrolysoidaan käytetyistä renkaista, mikä säästää energiaa ja vähentää CO2-päästöjä 200 grammalla märkäpukua kohti laskettuna.

Neopreenin uusiokäyttöä

Tuotantoprosessin materiaalihukka käytetään toisten tuotteiden valmistamiseen, jolloin se ei päädy kaatopaikalle. 

Vesipohjainen liima

Liima, jolla kangas kiinnitetään neopreenivaahtoon, on nykyään vesipohjaista eikä sisällä liuotinta. Näin vältytään haihtuvilta orgaanisilta yhdisteiltä (VOC-yhdisteiltä) työympäristössä ja suojellaan työntekijöiden terveyttä.

Lankavärjätty kangas

Kankaan värjääminen kuluttaa paljon vettä. Kankaiden langat värjätään siksi ennen kankaankudontaa, mikä vähentää huomattavasti veden kulutusta sekä samalla myös energiankulutusta ja päästöjä vesistöihin. Muun kuin mustan väriset kankaat SHEICO värjää uuden sukupolven värjäyskoneilla, jotka kuluttavat 60 % vähemmän vettä. ( Vain mustissa märkäpuvuissa)

Aurinkoenergiaa

SHEICO:n tehtaille on asennettu aurinkokennostot fossiilisen energian käytön vähentämiseksi.

Maneran tavoitteena on aina ollut tuottaa erinomaisesti toimivia, kestäviä ja ajattomia tuotteita.

MÄRKÄPUKUJEN UUSI ELÄMÄ

Neopreeniä ei tällä hetkellä ole mahdollista kunnolla kierrättää. Manera kerää siksi myyntikelvottomat (valmistusvirheiset, prototyypit, jne.) märkäpuvut ja lähettää ne kumppaneilleen, jotka muuntavat märkäpuvut uusiksi tuotteiksi. Manera tekee yhteistyötä erityisesti Captain Neo:n, neopreeniin erikoistuneiden muotisuunnittelijoiden, kanssa.

Tässä on esimerkki kierrätetystä 543 mm X10D:stä.

www.captain-neo.com

KESTÄVIÄ MÄRKÄPUKUJA

Tuotteiden korjaamisen - poisheittämisen sijaan - tulisi olla vallitseva käytäntö.

- Manera

On vaikea olla aina täydellinen. Tiukasta laadunvalvonnasta huolimatta valmistusvirheet ovat mahdollisia.

Kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti puvut yritetään ensisijaisesti korjata. Märkäpuvut lähetetään niiden korjaamiseen erikoistuneelle kumppanille.

Tuotteiden kestävyyteen panostaminen vähentää niiden ympäristövaikutuksia. Jos märkäpuku kuitenkaan ei ole takuuehtojen puitteissa korjattavissa, lähetämme luonnollisesti uuden puvun sen tilalle.

Sinun tarvitsee vain lähettää märkäpuku Wind&Waves:ille ja me huolehdimme lopusta.