FASTER, BOLDER,
EVEN STRONGER!

Twind järjestää Twind Slalom Ranking 2017 kilpailusarjan kaudella 2017. Tältä sivulta löydät kisasäännöt ja ohjeita aloitteleville slalomisteille. Osakilpailujen kisaraportit ja kuvat linkitetään myös tänne.

Lisätietoja saat Ianilta, email ian@twind.fi

OSAKILPAILUT

KISARAPORTIT

TULOKSET

OHJEET

SÄÄNNÖT

OSAKILPAILUT

17.-18.6. HANKO // 15.-16.7. Yyteri // 5.-6.8. VARA // 2.-3.9. Hanko SM //
23.-24.9. VARA // 30.9-1.10. VARA

 TWIND SLALOM RANKING OSAKILPAILU 3 hangossa 2.-3.9.2017

LISÄTIEDOT

Ian Rautelin, ian@twind.if puh. 041 4845526

KISARAPORTIT

 • TWIND Slalom ranking kauden avaus 2017 Hangossa

  Kauden 2017 Slalom rankingin ensimmäinen osakilpailu päästiin purjehtimaan kohtuullisen hyvissä olosuhteissa  Hangon Silversandin leirintäalueen edustan vesillä. Lauantain osalta ennustettu tuulettomuus toteutui, mutta niin toteutui myös sunnuntaille ennustettu kevyt ja ajoittain hieman napakampikin tuuli. Arviolta 7-11m/s lukemissa oltiin ja tuulinen aika saatiin käytettyä tehokkasti vauhdikkaissa lähdöissä, koska suurimmalla osalla rata-aluetta aaltoa oli vain niukalti. Kaikkiaan kokonaisia ajettiin eliminaatioita neljä.

  Mittelöön osallistujia oli kaikkiaan 19, joista kolme osallistui tänä vuonna ensimmäsitä kertaa järjestettävään haastajasarjaan. Niinpä karsintalähtöjä ajettin kaksi, joista kustakin viisi nopeita jatkoi A-finaaliin ja loput B-finaaliin.

  Viime vuosien aikana slalomin taso on noussut huomattavasti. Siinä missä vielä viitisen vuotta sitten hyvän tuloksen sai kun teki kohtuullisen lähdön ja kiersi poijut kaatumatta, nyt pitää lähdön osua lähes prikulleen kohdalleen, kaatuminen pudottaa heti viimeisille sijoille ja  yksikin huono jiippi voi tarkoittaa nipin napin top 10 sijoitusta. Siten haastesarja onkin todella tervetullut ponnahduslauta aloitteleville kisakuskeille. Osallistumisen kynnys on nyt riittävän matala joten odotan näkeväni runsaasti uusia naamoja mittaamassa taitojaan. Kisaamisen ei tule olla kurttuotsaista vaan sen pitää olla hauska elämys, josta nautitaan ja josta syntyy muistoja.

  Kisan tulosluettelo on varsin tutun näköinen varsinkin aivan terävimmän kärjen osalta.  Joel Grönqvist vei odotetusti voiton voittamalla kolme neljästä finaalista ja ollen huonoimmillaan toinen. Toiseksi purjehti Jon Törnwall  niin ikään varmoilla suorituksilla, joista yksi oli finaalin ykkös sija, kaksi kakkosta ja huonoin kolmas sija. Jussi Ohlsson sijoittui kolmanneksi ja naisten ja masters sarjan voitti PWA kuski Marianne Rautelin ollen samalla kokonaiskilpailun neljäs.

  Oksat Pois?

  EI suinkaan. Luultavasti suomen varmimmin paikkalle saapuvat kasvot lähes missä tahansa surftapahtumassa Ari ja Nina Oksa saapuivat kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Arin kahden 20h työpäivän ja vain parin tunnin unien jälkeen paikalle vaikka autossa ei aivan kaikki vaihteet toimineetkaan. Voihan sitä vaikka pakilla ajella 300km kunhan vesille pääsee.  Niinpä Best try palkinto meni tällä kertaa Ari Oksalle.

  Seuraavan kerran slalomissa kisataan heinäkuussa perinteistä Yyterin surfviikkoa edeltävänä viikonloppun 15.-16.7.2017. Tervetuloa mukaan!

  Tomi Kalatie FIN-61

 • TWIND Slalom ranking 2 / 2017 yyterissä

  Kauden toinen osakilpailu ajettiin legendaarista surfviikkoa edeltävänä viikonloppuna Yyterin lahdella. Lauantaina tuuli ei muistanut saapua, vaikka Yyterissä aurinkoisella luoteistuulella joskus termistätuulta Herrainniemen taakse saadaankin. Sunnuntaina tuulta oli heti aamusta, mutta se valitettavasti hyytyi juuri ennen ensimmäistä lähtö, mutta vain palatakseen pari tuntia myöhemmin.

  Niinpä 20 osallistujaa pääsivät ajamaan lähtöjä iltaan asti ns. koko rahalla. Ensin ajettiin karsinnat 1 ja 2 joista viisi nopeinta pääsi A-finaaliin ja viisi muuta B-finaaliin. Näitä kokonaisia eliminaatioita saatiin ajetuksi neljä. Myöhemmin raskaiden olosuhteiden jo veroitettua osallistujia ajettiin lopuksi vielä kaksi yheislähtöä kunnes tuuli hiipui. Kaikkiaan tuloslistalle saatiin siis kuusi finaalia joka tarkoitta yhtää discardia tuloslaskennassa.

  Tällä kertaa voittotaistelu oli äärimmäisen tasaista ja lopputulos ratkesi vasta viimeisen lähdön perusteella Joel Grönqvistin ja Jon Törnwallin keskinäisen järjestyksen perusteella Joelin hyväksi tasapistein seitsemän seitsemän. Samat herrat olivat kaikissa finaaleissa sijoilla yksi ja kaksi. Kolmas ja samalla masters-sarjan voiton vienyt Markus Huhtinen teki myös varsin tasaista työtä ollen kolmas neljästi, kerran viides ja kerran hylätty. Naisten voitoin nappasi Marianne Rautelin, ennen toiseksi ajanutta Maija Hakalaa, joka teki hyvän tuloksen ollen samalla myös kokonaiskilpailun seitsemäs. Naisten kolmannen sijan otti Nina Oksa.

  Best Try pokaalin kuittasi Juha Mannermaa, joka esitti hyviä otteita karsinassa ja nousi sijalle kuusi yhdessä finaalilähdössäkin.

  Seuraavat slalomit ja samalla SM-kilpailut purjehditaan Hangossa 2-3.9.

KUVAT

TULOKSET