FASTER, BOLDER,
EVEN STRONGER!

Twind järjestää Twind Slalom Ranking 2017 kilpailusarjan kaudella 2017. Tältä sivulta löydät kisasäännöt ja ohjeita aloitteleville slalomisteille. Osakilpailujen kisaraportit ja kuvat linkitetään myös tänne.

Lisätietoja saat Ianilta, email ian@twind.fi

OSAKILPAILUT

17.-18.6. HANKO // 15.-16.7. Yyteri // 5.-6.8. VARA // 2.-3.9. Hanko SM //
23.-24.9. VARA // 30.9-1.10. VARA

GAME OVER!

Kiitos kilpailijoille Twind Slalom Ranking 2017 -kaudesta!

KISARAPORTIT

 • TWIND Slalom ranking kauden avaus 2017 Hangossa

  Kauden 2017 Slalom rankingin ensimmäinen osakilpailu päästiin purjehtimaan kohtuullisen hyvissä olosuhteissa  Hangon Silversandin leirintäalueen edustan vesillä. Lauantain osalta ennustettu tuulettomuus toteutui, mutta niin toteutui myös sunnuntaille ennustettu kevyt ja ajoittain hieman napakampikin tuuli. Arviolta 7-11m/s lukemissa oltiin ja tuulinen aika saatiin käytettyä tehokkasti vauhdikkaissa lähdöissä, koska suurimmalla osalla rata-aluetta aaltoa oli vain niukalti. Kaikkiaan kokonaisia ajettiin eliminaatioita neljä.

  Mittelöön osallistujia oli kaikkiaan 19, joista kolme osallistui tänä vuonna ensimmäsitä kertaa järjestettävään haastajasarjaan. Niinpä karsintalähtöjä ajettin kaksi, joista kustakin viisi nopeita jatkoi A-finaaliin ja loput B-finaaliin.

  Viime vuosien aikana slalomin taso on noussut huomattavasti. Siinä missä vielä viitisen vuotta sitten hyvän tuloksen sai kun teki kohtuullisen lähdön ja kiersi poijut kaatumatta, nyt pitää lähdön osua lähes prikulleen kohdalleen, kaatuminen pudottaa heti viimeisille sijoille ja  yksikin huono jiippi voi tarkoittaa nipin napin top 10 sijoitusta. Siten haastesarja onkin todella tervetullut ponnahduslauta aloitteleville kisakuskeille. Osallistumisen kynnys on nyt riittävän matala joten odotan näkeväni runsaasti uusia naamoja mittaamassa taitojaan. Kisaamisen ei tule olla kurttuotsaista vaan sen pitää olla hauska elämys, josta nautitaan ja josta syntyy muistoja.

  Kisan tulosluettelo on varsin tutun näköinen varsinkin aivan terävimmän kärjen osalta.  Joel Grönqvist vei odotetusti voiton voittamalla kolme neljästä finaalista ja ollen huonoimmillaan toinen. Toiseksi purjehti Jon Törnwall  niin ikään varmoilla suorituksilla, joista yksi oli finaalin ykkös sija, kaksi kakkosta ja huonoin kolmas sija. Jussi Ohlsson sijoittui kolmanneksi ja naisten ja masters sarjan voitti PWA kuski Marianne Rautelin ollen samalla kokonaiskilpailun neljäs.

  Oksat Pois?

  EI suinkaan. Luultavasti suomen varmimmin paikkalle saapuvat kasvot lähes missä tahansa surftapahtumassa Ari ja Nina Oksa saapuivat kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Arin kahden 20h työpäivän ja vain parin tunnin unien jälkeen paikalle vaikka autossa ei aivan kaikki vaihteet toimineetkaan. Voihan sitä vaikka pakilla ajella 300km kunhan vesille pääsee.  Niinpä Best try palkinto meni tällä kertaa Ari Oksalle.

  Seuraavan kerran slalomissa kisataan heinäkuussa perinteistä Yyterin surfviikkoa edeltävänä viikonloppun 15.-16.7.2017. Tervetuloa mukaan!

  Tomi Kalatie FIN-61

 • TWIND Slalom ranking 2 / 2017 yyterissä

  Kauden toinen osakilpailu ajettiin legendaarista surfviikkoa edeltävänä viikonloppuna Yyterin lahdella. Lauantaina tuuli ei muistanut saapua, vaikka Yyterissä aurinkoisella luoteistuulella joskus termistätuulta Herrainniemen taakse saadaankin. Sunnuntaina tuulta oli heti aamusta, mutta se valitettavasti hyytyi juuri ennen ensimmäistä lähtö, mutta vain palatakseen pari tuntia myöhemmin.

  Niinpä 20 osallistujaa pääsivät ajamaan lähtöjä iltaan asti ns. koko rahalla. Ensin ajettiin karsinnat 1 ja 2 joista viisi nopeinta pääsi A-finaaliin ja viisi muuta B-finaaliin. Näitä kokonaisia eliminaatioita saatiin ajetuksi neljä. Myöhemmin raskaiden olosuhteiden jo veroitettua osallistujia ajettiin lopuksi vielä kaksi yheislähtöä kunnes tuuli hiipui. Kaikkiaan tuloslistalle saatiin siis kuusi finaalia joka tarkoitta yhtää discardia tuloslaskennassa.

  Tällä kertaa voittotaistelu oli äärimmäisen tasaista ja lopputulos ratkesi vasta viimeisen lähdön perusteella Joel Grönqvistin ja Jon Törnwallin keskinäisen järjestyksen perusteella Joelin hyväksi tasapistein seitsemän seitsemän. Samat herrat olivat kaikissa finaaleissa sijoilla yksi ja kaksi. Kolmas ja samalla masters-sarjan voiton vienyt Markus Huhtinen teki myös varsin tasaista työtä ollen kolmas neljästi, kerran viides ja kerran hylätty. Naisten voitoin nappasi Marianne Rautelin, ennen toiseksi ajanutta Maija Hakalaa, joka teki hyvän tuloksen ollen samalla myös kokonaiskilpailun seitsemäs. Naisten kolmannen sijan otti Nina Oksa.

  Best Try pokaalin kuittasi Juha Mannermaa, joka esitti hyviä otteita karsinassa ja nousi sijalle kuusi yhdessä finaalilähdössäkin.

  Seuraavat slalomit ja samalla SM-kilpailut purjehditaan Hangossa 2-3.9.

 • TWIND Slalom ranking 3 / SM  / 2017 hangossa

  Kauden 2017 Slalom rankingin viimeinen osakilpailu joka samalla oli SM-kilpailu ajettiin  poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa  Hangon Tulliniemen vesillä.  Sääennuste povasi tuuletonta launtaita,  joten kilpailu typistettiin yksipäiväiseksi, mutta samalla aikataulua muutettiin niin, että riittävä määrä lähtöjä saataisiin ajetuksi. Torstaina illalla päätöstä tehdessä ennuste oli varsin kevyen kelin kannalla, mutta joskus, vaikkakin valitettavan harvoin,  käy niin, että myöhemmin sekä ennuste, että lopulta totutunut keli onkin selvästi kovempi.

  Sunnuntai alkoi varsin miedon näköisellä kelillä, vaikkakin Russarön rannalle näytti jo iskeytyvän reippaan kokoisia aaltoja. Tuuli kävi kuitenkin liiaksi koilisesta, joten AP lippu oli salossa toiseen tiedoitukseen saakka. Siinä vaiheessa rannallekin alkoi jo tulla tiukkoja puuskia, mutta rannalta katsoen oli mahdotonta arvioida, mitä rata-alueella olisi tarjolla. Moni lähti koettamaan suurehkoja välineitä ja melkein yhtä moni palasi hakemaan pykälän pienemmät kalustot.

  Kun lähdöt saatiin käyntiin tuuli jatkui varsin oikukkaana ollen välillä reilusti yli 10m/s ja hetkittäin nipin napin slalomin minimi rajalla kun samalla aallokko alkoi nousta ja kääntyä miltei 90 asteen kulmaan tuuleen nähden. Kohtuullinen wave keli siis.

  Esimmäiset kaksi eliminaatiota ajettiin karsintojen kera, mutta loput viisi suoraan finaaleina, koska jo rajuksi muuttuneet olosuhteet alkoivat karsia starttiviivalle tulleiden määrää. Tullarin mittarin lukemat pyörivät iltapäivän aikana 15.5 -22.5m/s lukemissa eli todellinen tuuli pinnassa oli 12-20m/s haarukassa ja erityisesti ulos ajettaessa vasta-aalto oli paikoin jyrkkää. Slalom laudan ja purjeen käsittely on aallokossa vaikeaa,  koska vauhti on wave lautaan ja purjeeseen verrattuna merkittävästi kovempi, eikä ilmalentojen aikana saa evästä pitoa, joten vauhtikin hiipuu samalla. Purjehtijan on pyrittävä pitämään evä vedessä ja kierrettävä pahimmat vasta-aallot, mutta kurssia ei voi paljoa pudottaa, koska poijulle on päästävä. Hankala yhtälö, kun siihen vielä ynnätään edessä ja takana olevat kilpakumppanit tuomaan lisää rajoituksia liikkumatilaan. Tällä kertaa tuuli oli Tullarin keliksi harvinaisen vaihtelevaa, joten oikena purjeen ja laudan valinta oli vähintäänkin haastavaa, kun vautia pitäisi olla reijissä, mutta kamojen tulisi pysyä hallinnassa puuskissa ja pahimmillaan rajussa puuskassa kesken jiipin...jossa on muutama kaveri ympärillä.

  Kisan tulosluettelo oli tällä kertaa hieman totutusta poikkeava.  Toki Joel Grönqvist vei odotetusti voiton voittamalla viisi seitsemästä finaalista ja ollen huonoimmillaan toinen ja kerran keskeyttänyt. Toiseksi purjehti  Tuomo Naalisvaara voittaen yhden lähdön ja ollen neljästi toinen. Kolmannen sijan ja masters sarjan voiton nappasi Tomi Kalatie tasaisella suorituksella ollen huonoimmillaan neljäs ja jätettyään viimeisen lähdön kesken.

  Vain muutaman kerran kisoihin osallistuneiden keskuudesta toivottiin, että joskus olisi kisoissa tavallinen keli, eikä ääripäitä. Ehkä jo ensi vuonna päästään nauttimaan tasaiseta 10m/s namuttelu kelistä.

  Kilpailijat kiittävät järjestäjiä ja erityisesti Iania joka teki kaikkiin kisoihin onnistueet radat ja istui kaikki kisat veneessä.

  Toivotamme tuulista loppu kautta ja tuulista kesää 2018.

  Tomi Kalatie FIN-61

KUVAT

 • TWIND Slalom ranking kauden avaus 2017 Hangossa

  • KILPAILUN TULOKSET PÄIVITETÄÄN OSAKILPAILUN JÄLKEEN

 • TWIND Slalom ranking 2 / 2017 yyteri

 • TWIND Slalom ranking 3 / SM  / 2017 hangossa

TULOKSET

 • TSR osakilpailu 1 – hanko 17.-18.6.2017

  Ensimmäisen osakilpailun tulokset:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • TSR osakilpailu 2 – yyteri 15.-16.7.2017

  Toisen osakilpailun tulokset:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • TWIND Slalom ranking 3 / SM  / 2017 hangossa

  Kolmannen osakilpailun tulokset:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • TWIND Slalom ranking overall

  Twind Slalom Ranking kokonaistulos:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

OHJEET

OSAKILPAILUT

KISARAPORTIT

TULOKSET

SÄÄNNÖT